Lasagne met paprika
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lasagne met paprika

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Laagjes boordevol smaak

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 250° C. Snij de paprika’s in vieren en maak ze schoon. Leg ze met de velkant naar boven op een stuk stevige aluminiumfolie op de bakplaat. Zet ze ±20 minuten
    onder de grill in het midden van de oven, tot het vel zwart wordt. Neem de paprika’s van de
    bakplaat. Leg ze op het aanrecht en bedek ze meteen met een koude, natte handdoek. Laat ze
    afkoelen. Pel ze.

    Temper de oventemperatuur tot 180°C.

    Spoel de tomaten, snij ze doormidden en snij ze verder in plakjes.

    Snij de mozzarella in plakjes.

  2. 2

    Bestrijk een rechthoekige ovenschaal (± 24 x 32 cm) met olie en werk in laagjes: leg er 1/3 van de tomaten in, kruid met peper en zout, leg er dan 4 lasagne vellen op, bestreken met 2 eetlepels pesto, daarop paprika en basilicum, daarover plakjes mozzarella, peper en zout. Dan weer lasagne met pesto, 1/3 van de tomaten, peper en zout, basilicum en mozzarella,
    peper en zout... Werk zo verder tot alle ingrediënten opgebruikt zijn, maar eindig met lasagne.

  3. 3

    Vermeng de parmezaan met de room en verdeel dit over de lasagne. Zet onderaan in de oven en laat 40 minuten bakken. Dek na 25 minuten wel af met aluminiumfolie, om te verhinderen dat de bovenste laag verbrandt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 250° C. Snij de paprika’s in vieren en maak ze schoon. Leg ze met de velkant naar boven op een stuk stevige aluminiumfolie op de bakplaat. Zet ze ±20 minuten
    onder de grill in het midden van de oven, tot het vel zwart wordt. Neem de paprika’s van de
    bakplaat. Leg ze op het aanrecht en bedek ze meteen met een koude, natte handdoek. Laat ze
    afkoelen. Pel ze.

    Temper de oventemperatuur tot 180°C.

    Spoel de tomaten, snij ze doormidden en snij ze verder in plakjes.

    Snij de mozzarella in plakjes.

  2. 2

    Bestrijk een rechthoekige ovenschaal (± 24 x 32 cm) met olie en werk in laagjes: leg er 1/3 van de tomaten in, kruid met peper en zout, leg er dan 4 lasagne vellen op, bestreken met 2 eetlepels pesto, daarop paprika en basilicum, daarover plakjes mozzarella, peper en zout. Dan weer lasagne met pesto, 1/3 van de tomaten, peper en zout, basilicum en mozzarella,
    peper en zout... Werk zo verder tot alle ingrediënten opgebruikt zijn, maar eindig met lasagne.

  3. 3

    Vermeng de parmezaan met de room en verdeel dit over de lasagne. Zet onderaan in de oven en laat 40 minuten bakken. Dek na 25 minuten wel af met aluminiumfolie, om te verhinderen dat de bovenste laag verbrandt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.