Recept

Vegan lasagne met aubergines

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eet je veganistisch? Ook dan kun je genieten van een heerlijke, volledig plantaardige lasagne.

bereiding
  1. 1

    Snij de aubergines in fijne lange plakken. Bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten rusten. Meng de sojasaus met het gerooktepaprikapoeder, de chilivlokken, het citroensap, olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn. Wrijf de aubergines goed droog en meng ze met de sojamarinade. Gril de aubergines in de grillpan aan beide kanten. Leg de aubergines opzij en bewaar de marinade.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Pel en plet 1 teentje knoflook. Ontpit de paprika’s en snij in fijne blokjes. Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de ui, knoflook en paprika’s zacht. Voeg de tomatenblokjes, overgebleven marinade, agavesiroop, 1 eetlepel balsamicoazijn en de oregano toe en laat 20 minuten zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Doe de tofu, 3 eetlepels edelgistvlokken en 1 teentje knoflook in een blender en mix zacht. Kruid bij met peper en zout.

  4. 4

    Leg onderaan de ovenschaal een laagje tomatensaus, beleg met de linzen-lasagnevellen. Besmeer met een laagje tofusaus en beleg met een laagje aubergines. En herhaal nu alle laagjes tot alles op is. Meng het amandelpoeder met 2 eetlepels edelgistvlokken en een snuifje zout en bestrooi er de lasagne mee. Schuif de lasagne 35 à 40 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegan lasagne met aubergines

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!