Recept

Lasagne met tomatentopping

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Succescombinatie

bereiding
  1. 1

    Kook de lasagnevellen voor zoals aangegeven op de verpakking. Laat uitlekken op een schone keukenhanddoek. Bestrijk de vellen met olijfolie.

  2. 2

    Spoel de courgette en snij ze in dunne plakken. Spoel de paprika’s, verwijder de zaadjes en snij ze in lange repen. Pel de ui en snij ‘m in reepjes. Spoel de tomaten en snij ze in stukken. Halveer de kerstomaten.

  3. 3

    Stoof de paprika aan in een pan met 3 el olijfolie. Voeg de ui en tomaat toe en stoof enkele minuten mee. Overgiet met 100 ml water en stoof verder, tot de saus de gewenste dikte heeft en de paprika helemaal zacht is. Bestrooi met 1 el tijm en kruid met peper en zout (en eventueel een snuifje suiker). Haal de pan van het vuur.

  4. 4

    Bak de plakken courgette aan beide kanten goudbruin in 2 el olie en laat uitlekken op keukenpapier. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Snij de mozzarella in dunne plakken. Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. 6

    Vet een ovenschaal in met olie en beleg met een laagje lasagne. Leg daarop 2 plakken ham, 1/3 van de paprikasaus, 1/2 van de courgette en 1/3 van de mozzarella. Bestrooi met tijm. Herhaal en dek af met een derde laag lasagne. Verdeel er de rest van de paprikasaus over, de rest van de mozzarella en beleg met gehalveerde kerstomaatjes (snijkant naar boven). Kruid met peper en zout.

  7. 7

    Bak de lasagne 20 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is (zet eventueel de ovengrill even aan). Garneer met een takje tijm en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met tomatentopping

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!