Gemarineerde haring
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gemarineerde haring

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de sjalotten, wortel en ui in schijfjes.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Leg de haringfilets in een vuurvaste schotel.

  3. 3

    Giet de witte wijn en de azijn in een pan en voeg alle groenten en kruiden erbij. Maal er een beetje peper over, voeg zout toe, warm al roerend op en laat sudderen tot de groenten beetgaar zijn.

  4. 4

    Giet de inhoud van de pan over de haringfilets en zet 2 minuten in een hete oven. Laat afkoelen en zet dan een nacht in de koelkast.

  5. 5

    Schik op kleine bordjes enkele witloofblaadjes en enkele blaadjes veldsla, leg hierop een stukje haringfilet en werk af met een kerstomaatje en een sprietje bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de sjalotten, wortel en ui in schijfjes.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Leg de haringfilets in een vuurvaste schotel.

  3. 3

    Giet de witte wijn en de azijn in een pan en voeg alle groenten en kruiden erbij. Maal er een beetje peper over, voeg zout toe, warm al roerend op en laat sudderen tot de groenten beetgaar zijn.

  4. 4

    Giet de inhoud van de pan over de haringfilets en zet 2 minuten in een hete oven. Laat afkoelen en zet dan een nacht in de koelkast.

  5. 5

    Schik op kleine bordjes enkele witloofblaadjes en enkele blaadjes veldsla, leg hierop een stukje haringfilet en werk af met een kerstomaatje en een sprietje bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.