Recept

Aspic

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de groenten in kleine stukjes.

    Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Klop het eiwit schuimig. Voeg de groenten en kruiden bij en meng zorgvuldig.

    Laat het eiwit stollen en voeg de wijn bij. Laat gedurende 45 minuten trekken.

    Verwijder het eiwit met een schuimspaan en giet de fond door een linnen doek.

  3. 3

    Giet de koude fond in een pan en voeg goed roerend het groentemengsel toe. Breng op een hoog vuur snel aan de kook onder voortdurend roeren.

    Laat de gelatine weken in een beetje koud water, dan uitknijpen en oplossen in de hete fond.

    Breng eventueel verder op smaak met kruiden naar keuze naargelang de bereiding waarin de gelei wordt gebruikt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspic

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!