Kip met perzik in aspic
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kip met perzik in aspic

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kip met een zoete toets

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de gember en snij in plakjes. Spoel de kervel en schud droog. Hou enkele plukjes apart voor de afwerking. Schil en halveer de perziken. Snij het vruchtvlees in partjes. 

  2. 2

    Breng de kippenbouillon aan de kook met de gember en de peperkorrels. Voeg de kip en de kervel toe. Kook de kip onder deksel in 15 tot 20 minuten zachtjes gaar. Haal ze dan uit de bouillon en laat even afkoelen.

  3. 3

    Verdeel de kip met twee vorken in stukjes. 

  4. 4

    Week de gelatine in koud water. Zeef de kippenbouillon. Verwarm en los er de uitgeknepen gelatine in op. Vul de bouillon aan met witte wijn tot een totaalvolume van 400 ml vloeistof. Vermeng met de suiker en snuifje zout. 

  5. 5

    Spoel vier ronde schaaltjes ('ramekins') even met koud water. Vul ze met de perziken en het kippenvlees, overgiet met bouillon. Laat afgedekt minstens 6 uur opstijven in de koelkast. Dompel de potjes voor het serveren in heet water. Maak de randen los met een scherp mes. Ontvorm ze op de borden. Werk af met citroen en een plukje kervel. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de gember en snij in plakjes. Spoel de kervel en schud droog. Hou enkele plukjes apart voor de afwerking. Schil en halveer de perziken. Snij het vruchtvlees in partjes. 

  2. 2

    Breng de kippenbouillon aan de kook met de gember en de peperkorrels. Voeg de kip en de kervel toe. Kook de kip onder deksel in 15 tot 20 minuten zachtjes gaar. Haal ze dan uit de bouillon en laat even afkoelen.

  3. 3

    Verdeel de kip met twee vorken in stukjes. 

  4. 4

    Week de gelatine in koud water. Zeef de kippenbouillon. Verwarm en los er de uitgeknepen gelatine in op. Vul de bouillon aan met witte wijn tot een totaalvolume van 400 ml vloeistof. Vermeng met de suiker en snuifje zout. 

  5. 5

    Spoel vier ronde schaaltjes ('ramekins') even met koud water. Vul ze met de perziken en het kippenvlees, overgiet met bouillon. Laat afgedekt minstens 6 uur opstijven in de koelkast. Dompel de potjes voor het serveren in heet water. Maak de randen los met een scherp mes. Ontvorm ze op de borden. Werk af met citroen en een plukje kervel. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.