Aspic van groenten en gekookte eitjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aspic van groenten en gekookte eitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Minder moeilijk dan je denkt

bereiding
  1. 1

    Kook de asperges, erwtjes en boontjes gaar in gezouten water. Kook de eieren hard en pel ze.

  2. 2

    Week de gelatine in koud water. Warm de bouillon en de witte wijn op en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Knijp de gelatine uit, los eerst op in een kleine hoeveelheid hete bouillon, giet dit bij de rest van de bouillon en roer goed. Laat iets afkoelen.

  4. 4

    Verdeel de groenten en de gesneden eieren over 4 kleine timbaaltjes. Giet er de bouillon over. Laat 3 uur in de koelkast opstijven.

  5. 5

    Dompel voor het ontvormen de onderkant van de timbaaltjes even in warm water. Stort de aspic op een bord. Werk af met een blaadje sla en serveer met driehoekjes warme toast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de asperges, erwtjes en boontjes gaar in gezouten water. Kook de eieren hard en pel ze.

  2. 2

    Week de gelatine in koud water. Warm de bouillon en de witte wijn op en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Knijp de gelatine uit, los eerst op in een kleine hoeveelheid hete bouillon, giet dit bij de rest van de bouillon en roer goed. Laat iets afkoelen.

  4. 4

    Verdeel de groenten en de gesneden eieren over 4 kleine timbaaltjes. Giet er de bouillon over. Laat 3 uur in de koelkast opstijven.

  5. 5

    Dompel voor het ontvormen de onderkant van de timbaaltjes even in warm water. Stort de aspic op een bord. Werk af met een blaadje sla en serveer met driehoekjes warme toast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.