Witloofpastei
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Witloofpastei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk gerechtje met witloof

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Stoof of stoom het witloof. Knijp de stronkjes goed uit om al het overtollige vocht te verwijderen.

    Maal de lever fijn en snij de kalfskop in kleine blokjes. Kruid alles en meng met het gehakt.

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Vul een vuurvaste pasteipot met een laagje vlees en schik daarop een laagje doormidden gesneden witloof. Ga zo verder tot alles opgebruikt is. Het bovenste laagje moet vlees zijn.

  3. 3

    Zet de pasteipot au bain-marie en laat nog een uur bakken in de  voorverhitte oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.

  4. 4

    Breng de muskaatwijn aan de kook en los daarin de geweekte gelatine op. Giet alles over de afgekoelde pastei en laat een paar uur opstijven in de koelkast. Serveer een plak witloofpastei op een bedje met sla met honingvinaigrette.

  5. Honingvinaigrette

  6. 5

    Meng de vloeibare honing met de ciderazijn en de notenolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Stoof of stoom het witloof. Knijp de stronkjes goed uit om al het overtollige vocht te verwijderen.

    Maal de lever fijn en snij de kalfskop in kleine blokjes. Kruid alles en meng met het gehakt.

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Vul een vuurvaste pasteipot met een laagje vlees en schik daarop een laagje doormidden gesneden witloof. Ga zo verder tot alles opgebruikt is. Het bovenste laagje moet vlees zijn.

  3. 3

    Zet de pasteipot au bain-marie en laat nog een uur bakken in de  voorverhitte oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.

  4. 4

    Breng de muskaatwijn aan de kook en los daarin de geweekte gelatine op. Giet alles over de afgekoelde pastei en laat een paar uur opstijven in de koelkast. Serveer een plak witloofpastei op een bedje met sla met honingvinaigrette.

  5. Honingvinaigrette

  6. 5

    Meng de vloeibare honing met de ciderazijn en de notenolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.