Sint-jakobsvruchten met kappertjes en gerookte ham
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Sint-jakobsvruchten met kappertjes en gerookte ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een voorgerecht om van te smullen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de aardappelen gaar en snij in blokjes. Hak de peterselie fijn. Snij de sint-jakobsvruchten doormidden en dep ze droog met keukenpapier. Kruid ze met peper en zout.

  2. 2

    Verhit wat olie in een pan met antiaanbaklaag. Schroei de sint-jakobsvruchten kort dicht in de hete pan. Hou ze warm op een bord met een deksel erover. 

  3. 3

    Bak in dezelfde pan de gerookte ham en de aardappeltjes. Blus met een beetje water en het citroensap. Voeg er een eetlepel boter aan toe, de kappertjes en de gehakte peterselie.

  4. 4

    Verdeel het aardappel-hammengsel over diepe borden en schik er de sint-jakobsvruchten op. Garneer met een takje bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de aardappelen gaar en snij in blokjes. Hak de peterselie fijn. Snij de sint-jakobsvruchten doormidden en dep ze droog met keukenpapier. Kruid ze met peper en zout.

  2. 2

    Verhit wat olie in een pan met antiaanbaklaag. Schroei de sint-jakobsvruchten kort dicht in de hete pan. Hou ze warm op een bord met een deksel erover. 

  3. 3

    Bak in dezelfde pan de gerookte ham en de aardappeltjes. Blus met een beetje water en het citroensap. Voeg er een eetlepel boter aan toe, de kappertjes en de gehakte peterselie.

  4. 4

    Verdeel het aardappel-hammengsel over diepe borden en schik er de sint-jakobsvruchten op. Garneer met een takje bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.