Soep met worst en kwartelei
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Soep met worst en kwartelei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze Poolse klassieker heet 'zurek'

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de vergiste roggebloem 2 tot 3 dagen
    op voorhand. Doe de roggebloem in een
    glazen pot en giet er een halve liter warm
    water over. Dek de pot af met bakpapier
    waarin met een naald een paar gaatjes zijn
    geprikt. Maak het bakpapier vast met een
    elastiekje of een touwtje. Laat op een warme
    plek 2 of 3 dagen staan tot het mengsel
    lichtjes zuur begint te ruiken.

    Snij de worst in plakjes.

    Kook de kwarteleitjes hard.

    Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Breng de groentebouillon aan de kook.
    Roer er de vergiste roggebloem door en
    laat kort koken. Roer geregeld. Voeg nog
    wat bouillon toe als de soep te dik is.

  3. 3

    Bak de plakjes worst kort aan
    in een scheutje olie. Doe ze bij de soep.
    Pers de knoflook en roer hem door de soep.
    Breng verder op smaak met azijn of
    citroensap. Schep de soep in warme kommen.
    Werk af met halve kwarteleitjes en
    vers gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de vergiste roggebloem 2 tot 3 dagen
    op voorhand. Doe de roggebloem in een
    glazen pot en giet er een halve liter warm
    water over. Dek de pot af met bakpapier
    waarin met een naald een paar gaatjes zijn
    geprikt. Maak het bakpapier vast met een
    elastiekje of een touwtje. Laat op een warme
    plek 2 of 3 dagen staan tot het mengsel
    lichtjes zuur begint te ruiken.

    Snij de worst in plakjes.

    Kook de kwarteleitjes hard.

    Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Breng de groentebouillon aan de kook.
    Roer er de vergiste roggebloem door en
    laat kort koken. Roer geregeld. Voeg nog
    wat bouillon toe als de soep te dik is.

  3. 3

    Bak de plakjes worst kort aan
    in een scheutje olie. Doe ze bij de soep.
    Pers de knoflook en roer hem door de soep.
    Breng verder op smaak met azijn of
    citroensap. Schep de soep in warme kommen.
    Werk af met halve kwarteleitjes en
    vers gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.