Gegrilde zeevruchten met aïoli
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde zeevruchten met aïoli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke vangverse zeevruchten

bereiding
  1. 1

    Meng 4 el olijfolie met 2 gehakte teentjes knoflook, zeste en citroensap, en bladpeterselie. Wentel er de langoustines, sintjakobsvruchten en gamba’s in en laat 20 minuten marineren in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 100°C. Wrijf voor de aïoli de 3 overige teentjes knoflook met 1 kl zeezout fijn in de vijzel (of gebruik 1 kl kant-en-klare knoflookpasta). Roer er de eidooiers en ± 200 ml olijfolie door en klop goed tot de saus mooi bindt. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en gril er de langoustines in, daarna de gamba’s en dan de sintjakobsvruchten. Hou ze warm in de oven onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Serveer de gegrilde zeevruchten met de aïoli, wat waterkers, een partje citroen en stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng 4 el olijfolie met 2 gehakte teentjes knoflook, zeste en citroensap, en bladpeterselie. Wentel er de langoustines, sintjakobsvruchten en gamba’s in en laat 20 minuten marineren in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 100°C. Wrijf voor de aïoli de 3 overige teentjes knoflook met 1 kl zeezout fijn in de vijzel (of gebruik 1 kl kant-en-klare knoflookpasta). Roer er de eidooiers en ± 200 ml olijfolie door en klop goed tot de saus mooi bindt. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en gril er de langoustines in, daarna de gamba’s en dan de sintjakobsvruchten. Hou ze warm in de oven onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Serveer de gegrilde zeevruchten met de aïoli, wat waterkers, een partje citroen en stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.