Recept

Mediterrane vissoep + rijst en citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Goed gevulde soep

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de vis in grote dobbelstenen. Snij de selder in boogjes en de wortelen in schuine plakjes. Hak de knoflook, snij de uien in partjes en snipper de Thaïse chili. Snij de aardappelen in blokjes.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een pan. Sauteer de uien, de selderij, de wortelen, de knoflook, de Thaise chilipeper en de aardappelen 3 minuten.

  3. 3

    Zet in een pannetje water op om de rijst te koken. Snij het gele deel van de citroenschil en snij in fijne reepjes. Blus de gesauteerde groenten met de groentebouillon en de visfond. Voeg de reepjes citroenschil toe.

  4. 4

    Doe de rijst in het kokende water, voeg een snuifje zout toe en laat 10 minuten koken. Giet de rijst af en doe de korrels terug in de pan. Zet er een deksel op en laat nog wat wellen.

  5. 5

    Zet het deksel op de soeppan, breng de soep aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten sudderen.

  6. 6

    Doe de vis erbij en laat nog 5 minuten garen. Voeg mosselen, tijgergarnalen, venusschelpen en langoustines toe en laat nog 3 minuten koken.

  7. 7

    Verdeel de soep met de vis en de zeevruchten over de borden. Garneer met gehakte dille en selderijblaadjes. Serveer met de rijst in een kommetje apart, zodat iedereen wat rijst door de soep kan roeren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mediterrane vissoep + rijst en citroen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!