Zalmforel in rode biet gerold, met veldsla
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zalmforel in rode biet gerold, met veldsla

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kleurrijk voorafje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100° C.

  2. 2

    Roer de zure room glad met de yoghurt, de bieslook en het citroensap. Kruid met peper en zout. Schil de rode biet en snij hem in zo dun mogelijke plakjes. Blancheer ze 1 minuut in kokend gezouten water. Spoel ze meteen onder koud water en dep ze droog. Vermeng de room en de mierikswortel, strijk er de bietjes mee in.

  3. 3

    Dep de visfilets droog en snij ze in repen. Verdeel ze over de plakken rode biet, kruid met peper en zout en rol strak dicht. Leg ze met de naad naar beneden in een beboterde ovenschaal, bestrijk met de rest van de boter. Kruid lichtjes met zout en peper en laat 6 tot 8 minuten zachtjes garen in de oven.

  4. 4

    Spoel de veldsla en zwier hem goed droog. Schik hem op de borden en bedruppel met de notenolie. Verdeel de vis over de sla en lepel er wat zure room bij. Werk af met plukjes tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100° C.

  2. 2

    Roer de zure room glad met de yoghurt, de bieslook en het citroensap. Kruid met peper en zout. Schil de rode biet en snij hem in zo dun mogelijke plakjes. Blancheer ze 1 minuut in kokend gezouten water. Spoel ze meteen onder koud water en dep ze droog. Vermeng de room en de mierikswortel, strijk er de bietjes mee in.

  3. 3

    Dep de visfilets droog en snij ze in repen. Verdeel ze over de plakken rode biet, kruid met peper en zout en rol strak dicht. Leg ze met de naad naar beneden in een beboterde ovenschaal, bestrijk met de rest van de boter. Kruid lichtjes met zout en peper en laat 6 tot 8 minuten zachtjes garen in de oven.

  4. 4

    Spoel de veldsla en zwier hem goed droog. Schik hem op de borden en bedruppel met de notenolie. Verdeel de vis over de sla en lepel er wat zure room bij. Werk af met plukjes tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.