Stokbrood met savooikoolpuree
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Stokbrood met savooikoolpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel hapje

bereiding
  1. 1

    Spoel de savooikool, verwijder de harde kern en snij de kool in reepjes. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Giet af, laat onder koud water schrikken en uitlekken. Hak fijn.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Fruit hem samen met de kool 5 minuten in de boter. Doe er de room bij en laat even doorkoken. Meng met de aardappel en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap. Hou warm.

  3. 3

    Snij het stokbrood in stukken en gril ze goudbruin. Verdeel de koolpuree over het brood en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de savooikool, verwijder de harde kern en snij de kool in reepjes. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Giet af, laat onder koud water schrikken en uitlekken. Hak fijn.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Fruit hem samen met de kool 5 minuten in de boter. Doe er de room bij en laat even doorkoken. Meng met de aardappel en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap. Hou warm.

  3. 3

    Snij het stokbrood in stukken en gril ze goudbruin. Verdeel de koolpuree over het brood en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.