Recept

Crackers met krab en parmezaan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gastronomisch voorgerecht

bereiding

    Crackers

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Maak de crackers. Rasp de parmezaan en meng met de sesamzaadjes en een beetje paprikapoeder. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Zet een dresseerring op de bakplaat en schep er een dun laagje van het kaasmengsel in. Vul zo de hele bakplaat. Zet in de oven en laat de kaas smelten en lichtjes bruinen. Laat de crackers volledig afkoelen voor je ze van het bakpapier haalt.

  2. Krabroom

  3. 2

    Maak de krabroom. Mix het krabvlees fijn en meng het met 50 ml zure room en opgeklopte slagroom. Kruid met peper, zout en een beetje limoensap. Vul een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.

  4. Avocadoroom

  5. 3

    Maak de avocadoroom. Mix het vruchtvlees fijn. Meng met 50 ml zure room en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel enkele druppels limoensap en tabasco toe. Doe de crème in een spuitzakje.

  6. 4

    Maak een eenvoudige vinaigrette met olijfolie en balsamicoazijn.

  7. 5

    Schik vijf blaadjes veldsla als een waaiertje op het bord. Leg daarop het koekje. Spuit er een toefje krabroom op en leg er een tweede koekje op. Herhaal dit nog twee keer. Het bovenste koekje werk je af met een mooi toefje krabroom, een stukje krab en granaatappelpitten. Werk af met toefjes avocadoroom en druppeltjes vinaigrette. Serveer met vers afgebakken hotelbroodjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Crackers met krab en parmezaan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!