• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Stoofpotje van scampi’s met mango en gember

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker als voorgerecht

bereiding

    Voorbreiding

  1. 1

    Schil de mango’s en snij ze doormidden. Verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in niet al te kleine dobbelstenen. Schil de gember, snij hem eerst in fijne plakjes en dan in staafjes. Maak de selder schoon en snij hem (met blad) in stukjes. Snipper de bieslooksprietjes fijn. Pel de scampi’s tot aan het staartje. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de scampi’s tot ze roze kleuren.

  3. 3

    Verdeel de scampi’s, de mangoblokjes, de gember, de selder en de bieslook over 4 kleine stoofpotjes. Giet er een bodempje water bij. Kruid met peper en zout. Schep in elk potje een lepeltje honing en zet er een deksel op. Zet de potjes 20 minuten in de oven. Serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbreiding

  1. 1

    Schil de mango’s en snij ze doormidden. Verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in niet al te kleine dobbelstenen. Schil de gember, snij hem eerst in fijne plakjes en dan in staafjes. Maak de selder schoon en snij hem (met blad) in stukjes. Snipper de bieslooksprietjes fijn. Pel de scampi’s tot aan het staartje. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de scampi’s tot ze roze kleuren.

  3. 3

    Verdeel de scampi’s, de mangoblokjes, de gember, de selder en de bieslook over 4 kleine stoofpotjes. Giet er een bodempje water bij. Kruid met peper en zout. Schep in elk potje een lepeltje honing en zet er een deksel op. Zet de potjes 20 minuten in de oven. Serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.