Sushiballetjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Sushiballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Japanse lekkernij

bereiding
  1. 1

    Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Snij de zalm en de komkommer in kleine blokjes.

  3. 3

    Verwarm de sushi-azijn met de suiker en het zout, tot de suiker opgelost is. Schenk het mengsel over de rijst en schep om tot de rijst afgekoeld is.

  4. 4

    Vorm balletjes van de massa en stop in het midden een stukje zalm, een blokje komkommer en een likje wasabi-pasta (let op, want het is pittig!).

  5. 5

    Garneer de balletjes met sesamzaadjes en bieslook. Serveer ze met de soja-saus als dip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Snij de zalm en de komkommer in kleine blokjes.

  3. 3

    Verwarm de sushi-azijn met de suiker en het zout, tot de suiker opgelost is. Schenk het mengsel over de rijst en schep om tot de rijst afgekoeld is.

  4. 4

    Vorm balletjes van de massa en stop in het midden een stukje zalm, een blokje komkommer en een likje wasabi-pasta (let op, want het is pittig!).

  5. 5

    Garneer de balletjes met sesamzaadjes en bieslook. Serveer ze met de soja-saus als dip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.