Recept

Pompoensoep met oranje chips

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met een mengeling van groentechips, bijvoorbeeld van aardappelen, wortelen en pastinaak.

bereiding
  1. 1

    Schil de pompoen en snij 'm in stukken. Snij 1 stukje met een dunschiller in flinterdunne reepjes en hou die apart. Pel de sjalotten en snipper ze fijn.

  2. 2

    Fruit de gesnipperde sjalotten in olijfolie. Voeg de stukjes pompoen toe. Laat 10 minuten stoven.

  3. 3

    Voeg dan de geraspte gember toe, 2 snuifjes nootmuskaat, peper en zout. Doe de melk, 4 dl water en de bouillonblokjes erbij. Zet het deksel op de pan en laat 40 minuten pruttelen. Mix de soep en voeg de room toe.

  4. 4

    Bak de pompoenreepjes 10 minuten in een pan zonder vetstof. Werk de soep af met pompoenchips en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoensoep met oranje chips

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!