Broccoli-wortelstoemp met gebakken ham
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Broccoli-wortelstoemp met gebakken ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de wortelen en broccoli schoon, en snij ze in niet te kleine stukken. Snipper de sjalot fijn. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.

  2. 2

    Stoof de sjalot aan in wat boter, voeg er de stukjes wortel en broccoli aan toe. Roerbak de groenten gaar met het takje citroentijm. Zet het vuur zachter en doe er eventueel wat water bij.

  3. 3

    Snij de ham in dikke repen en bak ze goudbruin in wat boter, kruid enkel met peper.

  4. 4

    Pureer de aardappelen met een scheutje melk en een klontje boter, er mogen nog wat stukjes inzitten. Voeg er de gestoofde wortel en broccoli aan toe. Snij de lenteui in fijne ringen.

  5. 5

    Verdeel de stoemp over borden. Werk af met de lente-ui en de gebakken hamrepen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de wortelen en broccoli schoon, en snij ze in niet te kleine stukken. Snipper de sjalot fijn. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.

  2. 2

    Stoof de sjalot aan in wat boter, voeg er de stukjes wortel en broccoli aan toe. Roerbak de groenten gaar met het takje citroentijm. Zet het vuur zachter en doe er eventueel wat water bij.

  3. 3

    Snij de ham in dikke repen en bak ze goudbruin in wat boter, kruid enkel met peper.

  4. 4

    Pureer de aardappelen met een scheutje melk en een klontje boter, er mogen nog wat stukjes inzitten. Voeg er de gestoofde wortel en broccoli aan toe. Snij de lenteui in fijne ringen.

  5. 5

    Verdeel de stoemp over borden. Werk af met de lente-ui en de gebakken hamrepen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.