Vegetarische couscous met gekonfijte citroen
bereiding
-
1
Maak de paprika's schoon en snij het vruchtvlees in repen. Schil de wortel en snij in staafjes. Pel en hak de ui en de knoflook. Snij de courgette in de lengte in vier, ontpit en snij het vruchtvlees in stukken. Snij de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit.
-
2
Spoel de kikkererwten en laat uitlekken. Snij de schil van de gekonfijte citroen in stukjes en verwijder het vruchtvlees. Laat de palmharten uitlekken en snij ze in plakjes.
-
3
Verhit de olie in een kookpot, doe er de wortel en ui in en laat 5 à 6 minuten, op middelhoog vuur, garen. Doe er de paprika's, courgetten, knoflook en gekonfijte citroenschillen bij. Voeg 100 ml bouillon en de ras-el-hanout toe en laat nog 10 minuten koken. Roer geregeld om.
-
4
Breng intussen de rest van de bouillon aan de kook, doe er het griesmeel en laat 10 minuten indikken.
-
5
Doe de kikkererwten en de palmharten bij de couscous. Kruid met peper en zout en laat 5 à 10 minuten sudderen. Serveer met de granaatappelpitjes en het griesmeel.