Recept

Rode poon met couscous en paprikasaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittige combinatie

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de sjalot. Snij de paprika, courgette en tomaat in blokjes. 

  2. 2

    Stoof de sjalot in olijfolie. Doe er de courgette, paprika, tomaat, gekonfijte citroen en rozijnen bij. Kruid met kurkuma, harissa, ras-el-hanout en kaneel. Overgiet met 2 dl bouillon en laat gaarsudderen. 

  3. 3

    Bereid couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de munt, koriander en peterselie. Vermeng ze met de warme couscous en de gare groenten. 

  4. 4

    Snij de gegrilde paprika's in reepjes. Fruit ze in wat boter. Doe er 1 dl gevogeltebouillon en de room bij, laat even inkoken. Mix de saus glad. Kruid ze met peper en zout. 

  5. 5

    Bak de vis goudbruin in olijfolie en boter. Kruid met peper en zout. 

  6. 6

    Serveer de vis met de couscous en de paprikasaus. 

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rode poon met couscous en paprikasaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!