Recept

Minipastinaakquiches met camembert en tijm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke miniquiches voor een winterse brunch.

bereiding
  1. 1

    Schil de pastinaak en snij ’m in stukken. Stoom of kook ze beetgaar. Laat uitlekken en mix fijn.

  2. 2

    Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof. Hou een handvol apart en mix de rest in een hakmolentje tot poeder of hak ze fijn met een mes. Meng het hazelnootpoeder en de tijmblaadjes door de pastinaakpuree.

  3. 3

    Klop de eieren los met de melk en de room, meng met de puree. Kruid met peper en zout. Snij de camembert in stukjes.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter. Snij het filodeeg in vierkantjes die wat groter zijn dan de diameter van je cupcakevormpjes. Vet de vormpjes in met wat boter. Leg er een velletje filodeeg in, bestrijk met boter en herhaal dit tot je 6 laagjes deeg hebt. De velletjes hoeven niet perfect op elkaar te liggen, het is zelfs mooier als de hoekjes wat verspringen.

  5. 5

    Vul elk vormpje voor de helft met pastinaakvulling. Verdeel er de helft van de camembert over, dan weer en laag puree, gevolgd door camembert. Bak de quiches 30 minuten in de oven. Werk af met grofgehakte hazelnoten, tijm en een druppeltje honing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minipastinaakquiches met camembert en tijm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!