Chili con carne
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chili con carne

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de bonen een nacht weken in water.

  2. 2

    Pel en snipper de uien en de knoflook. Spoel de paprika’s en snij ze in repen. Pel de tomaten, snij ze in blokjes.

  3. 3

    Giet de bonen af en blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Giet ze af en kook ze ruim 45 minuten.

  4. 4

    Verhit wat olie en bak het gehakt rul. Voeg de uien en de knoflook toe en roerbak 2 minuten.

  5. 5

    Voeg de paprika’s, de tomaten, de komijn en het chilipoeder toe. Schep de bonen en enkele eetlepels kookwater van de bonen erbij. Laat 30 minuten zacht koken onder deksel.

  6. 6

    Breng op smaak met peper en zout. Werk af met de peterselie en serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de bonen een nacht weken in water.

  2. 2

    Pel en snipper de uien en de knoflook. Spoel de paprika’s en snij ze in repen. Pel de tomaten, snij ze in blokjes.

  3. 3

    Giet de bonen af en blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Giet ze af en kook ze ruim 45 minuten.

  4. 4

    Verhit wat olie en bak het gehakt rul. Voeg de uien en de knoflook toe en roerbak 2 minuten.

  5. 5

    Voeg de paprika’s, de tomaten, de komijn en het chilipoeder toe. Schep de bonen en enkele eetlepels kookwater van de bonen erbij. Laat 30 minuten zacht koken onder deksel.

  6. 6

    Breng op smaak met peper en zout. Werk af met de peterselie en serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.