Gegratineerde oesters in champagnesaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegratineerde oesters in champagnesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het is écht zoals ze zeggen: oesters moet je leren eten. Begin met gegratineerde oesters, wedden dat je ze daarna ook rauw lust?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Maak de oesters open met een oestermes. Haal de oesters uit de schelp en vang het vocht op.

  3. 3

    Spoel de diepe oesterschelpen goed schoon. Leg er de oesters weer in en verdeel ze over 2 oesterborden. Zeef het opgevangen vocht.

  4. 4

    Snipper de sjalot fijn. Fruit ze in een klontje boter en voeg er het oestervocht en de champagne aan toe. Breng dit aan de kook en roer er daarna de room door. Laat de saus op een zacht vuurtje indikken; ze mag nu beslist niet meer koken anders gaat ze schiften. Bind eventueel met een beetje sausbinder en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Blancheer de spinazie. Laat ze uitlekken en leg op de rand van elke oesterschelp een blaadje spinazie. Verdeel er de champagnesaus over en werk de schelpen af met de gemalen kaas en een toefje peterselie.

  6. 6

    Gratineer de oesters ongeveer 5 à 8 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn. Garneer de schelpen met een takje peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Maak de oesters open met een oestermes. Haal de oesters uit de schelp en vang het vocht op.

  3. 3

    Spoel de diepe oesterschelpen goed schoon. Leg er de oesters weer in en verdeel ze over 2 oesterborden. Zeef het opgevangen vocht.

  4. 4

    Snipper de sjalot fijn. Fruit ze in een klontje boter en voeg er het oestervocht en de champagne aan toe. Breng dit aan de kook en roer er daarna de room door. Laat de saus op een zacht vuurtje indikken; ze mag nu beslist niet meer koken anders gaat ze schiften. Bind eventueel met een beetje sausbinder en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Blancheer de spinazie. Laat ze uitlekken en leg op de rand van elke oesterschelp een blaadje spinazie. Verdeel er de champagnesaus over en werk de schelpen af met de gemalen kaas en een toefje peterselie.

  6. 6

    Gratineer de oesters ongeveer 5 à 8 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn. Garneer de schelpen met een takje peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.