Andijviesoep met bonen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Andijviesoep met bonen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de bonen een nacht weken in koud water. Giet ze af. Doe ze in een soeppan, overgiet met water, breng aan de kook en schuim een paar keer af. Zet er het deksel op en laat minstens 40 minuten koken, of tot ze goed gaar zijn.

  2. 2

    Spoel de andijvie en snij in repen. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit de ui glazig in olijfolie. Doe er de knoflook, andijvie en tijm bij. Schenk er de bouillon bij, dek af en laat 10 minuten koken.

  3. 3

    Giet de bonen af (bewaar het kookvocht), doe ze bij de soep.

  4. 4

    Snij de lente-ui in ringetjes. Doe ze bij de soep. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5 minuten zacht koken.

  5. 5

    Pel en ontpit de tomaten. Snij ze in reepjes. Meng ze met de honing, het citroensap en de dille. Schep ze door de soep en laat mee verwarmen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de bonen een nacht weken in koud water. Giet ze af. Doe ze in een soeppan, overgiet met water, breng aan de kook en schuim een paar keer af. Zet er het deksel op en laat minstens 40 minuten koken, of tot ze goed gaar zijn.

  2. 2

    Spoel de andijvie en snij in repen. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit de ui glazig in olijfolie. Doe er de knoflook, andijvie en tijm bij. Schenk er de bouillon bij, dek af en laat 10 minuten koken.

  3. 3

    Giet de bonen af (bewaar het kookvocht), doe ze bij de soep.

  4. 4

    Snij de lente-ui in ringetjes. Doe ze bij de soep. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5 minuten zacht koken.

  5. 5

    Pel en ontpit de tomaten. Snij ze in reepjes. Meng ze met de honing, het citroensap en de dille. Schep ze door de soep en laat mee verwarmen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.