Gegratineerde oesters met champagne
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegratineerde oesters met champagne

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Open de oesters en vang het vocht op. Leg ze terug in de schelp. Strooi het zeezout in een bakblik en zet de oesterschelpen in het zout. Zeef het oestervocht.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Doe ze samen met het oestervocht, de champagne en het citroensap in een pannetje. Laat inkoken tot een derde.

  3. 3

    Verwarm de grill voor. Voeg de room toe aan de pan en laat inkoken tot de helft. Roer de smeltkaas door de saus. Breng op smaak met peper, zout en een mespunt mosterd.

  4. 4

    Lepel wat saus over de oesters en bestrooi met paneermeel en parmezaan. Zet 3 tot 4 minuten onder de grill, tot de oesters lichtjes beginnen te kleuren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Open de oesters en vang het vocht op. Leg ze terug in de schelp. Strooi het zeezout in een bakblik en zet de oesterschelpen in het zout. Zeef het oestervocht.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Doe ze samen met het oestervocht, de champagne en het citroensap in een pannetje. Laat inkoken tot een derde.

  3. 3

    Verwarm de grill voor. Voeg de room toe aan de pan en laat inkoken tot de helft. Roer de smeltkaas door de saus. Breng op smaak met peper, zout en een mespunt mosterd.

  4. 4

    Lepel wat saus over de oesters en bestrooi met paneermeel en parmezaan. Zet 3 tot 4 minuten onder de grill, tot de oesters lichtjes beginnen te kleuren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.