Recept

Chowder met gerookte makreel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Stoof de ui, samen met het spek, glazig in een soeppan met olijfolie. Doe er de aardappelen bij en laat 5 minuten meestoven. Bestrooi met de bloem en giet er geleidelijk aan de melk en de visfumet bij. Breng aan de kook en laat 15 à 20 minuten sudderen tot de aardappelen gaar zijn.

  2. 2

    Laat de maïs uitlekken. Verdeel de makreel in stukjes. Voeg hem, samen met de maïs, toe aan de soep en laat nog enkele minuten doorwarmen.

  3. 3

    Breng op smaak met peper.

  4. 4

    Verdeel de chowder over kommen en werk af met gehakte bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chowder met gerookte makreel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!