Recept

Kalfsmedaillons met gratin dauphinois

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk hoofdgerecht voor je kersttafel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien en snij in reepjes. Pel en plet de knoflook. Maak de shiitake en de oesterzwammen schoon en snij ze in plakjes. Schil de aardappelen en snij ze in heel fijne plakjes.

  2. 2

    Breng in een steelpannetje de melk en de room aan de kook met de knoflook en 4 takjes tijm. Haal van het vuur en laat 30 minuten trekken.

  3. 3

    Smelt een klont boter in de pan en karamelliseer de uireepjes op een zacht vuur. Schep ze uit de pan. Bak de shiitake en oesterzwammen in boter op een hoog vuur en kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Leg in een ingevette ovenschaal een dubbele laag aardappelplakjes, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Leg hierop wat gebakken ui, shiitake en oesterzwammen, gevolgd door een dubbele laag aardappelen, kruid opnieuw met peper, zout en nootmuskaat. Leg nu een laagje gemalen kaas, gebakken ui, shiitake en oesterzwammen.

  5. 5

    Herhaal de lagen en overgiet met de room-melkmengeling. Dek de ovenschaal af met bakpapier en leg er een iets zwaardere schaal of gewicht op. Zet anderhalf uur in de oven.

  6. 6

    Wikkel de gandaham rond de kalfsmedaillons. Kruid ze met peper en zout en bak ze in 8 tot 10 minuten goudbruin in boter.

  7. 7

    Serveer het vlees met de gratin en werk af met nog wat verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsmedaillons met gratin dauphinois

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!