Recept

Appelplaatgebak

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een extra grote appeltaart!

bereiding
  1. 1

    Klop de boter met de suiker tot een romige massa. Meng er een voor een de eieren door. Voeg dan de bloem en het amandelpoeder toe. Kneed tot een bal en wikkel ‘m in plasticfolie. Laat 2 uur rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er het deeg in. Druk goed tegen de randen aan. Dek af met bakpapier en bakparels en bak de taartbodem in 15 à 20 minuten blind voor, tot hij licht verkleurt. Verwijder de bakvulling en het bakpapier. Laat afkoelen.

  3. 3

    Schil intussen de appelen voor de vulling. Snij ze in dunne partjes en druppel er citroensap over om verkleuren te voorkomen. Klop voor de vulling de boter met de suiker en de gemalen amandelen. Voeg een voor een de eieren en de eidooiers toe en meng tot een glad deeg.

  4. 4

    Strijk de vulling uit over de taartbodem. Leg de appelplakjes dakpansgewijs op het deeg. Bak het plaatgebak 30 à 40 minuten in de oven, tot het mooi goudbruin en stevig is. Laat afkoelen, bestuif met poedersuiker en snij in gelijke vierkantjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appelplaatgebak

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!