Recept

Torentje van rauwe zeebaars en gefrituurde nori

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een voorgerecht met een vleugje luxe

bereiding

  Voorbereiding

 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180° C. Snij de tomaten onderaan kruiselings in, dompel ze even onder in kokend water en ontvel ze. Snij ze in vieren en verwijder de zaadjes. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie, bestrijk met olijfolie, leg hierop de tomatenkwartjes, besprenkel met wat olie en kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in een warme oven van 180° C.

 2. 2

  Spoel de veldsla, dep de blaadjes droog en snij ze fijn. Meng ze met wat olijfolie, zout en peper.

 3. 3

  Snij lange driehoekjes uit de norivellen. Giet een bodempje olijfolie in een pan en verhit. Frituur de blaadjes één voor één, zodra de olijfolie goed heet is; opgelet, want dit gaat heel snel! Laat de gefrituurde nori op keukenpapier uitlekken.

 4. 4

  Meng voor het sausje twee lepels mayonaise met wat wasabi. Voeg naar smaak meer of minder wasabi toe. Meng er wat citroensap en een lepeltje water door om de saus vloeibaar te maken. Kruid met peper en zout.

 5. 5

  Snij de vis in kleine stukjes. Maak de torentjes. Leg een bodempje veldsla in elke ring. Leg daarop de vis en dan de tomaatjes. Zet in de ijskast. Leg als de gasten er zijn op elk bord een dresseerring. Maak de ring leeg op het bord en garneer met wat wasabisaus en een gefrituurd nori-driehoekje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Torentje van rauwe zeebaars en gefrituurde nori

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!