Recept

Torentje van sint-jakobsvruchten

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een torentje om duimen en vingers bij af te likken

bereiding

  Voorbereiding

 1. 1

  Verwarm de oven voor op 120° C. Dompel de tomaten 20 seconden onder in kokend water. Ontvel, ontpit en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de bleekselder in boogjes.

 2. 2

  Leg de knoselderplakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en bestrijk ze met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met zout en dek af met een tweede vel bakpapier. Zet er een bakblik op zodat de plakjes niet krullen. Bak ze 40 minuten krokant in de oven. Verhoog de oventemperatuur tot 160 °C. Bestrijk de knoselder met eidooier en laat nog 5 minuten kleuren. Laat afkoelen.

 3. 3

  Vermeng de azijn met 2 eetlepels olie. Voeg de gehakte kervel, de tomaten en de bleekselder toe. Kruid met peper en zout.

 4. 4

  Dep de sint-jakobsvruchten droog. Halveer ze horizontaal. Kruid met peper en zout. Bak de vruchten op hoog vuur in de rest van de olie, zo' n 2 minuten per kant. Haal ze uit de pan. Blus met de witte wijn en laat inkoken. Voeg de room toe. Kruid de saus.

 5. 5

  Maak torentjes van de sint-jakobsvruchten, de knolselderchips en de groenten. Verdeel de rest van de groenten over de borden en lepel er wat saus bij. Werk af met kleine plukjes kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Torentje van sint-jakobsvruchten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!