Zoete aardappel gevuld met zure room, prei en dragon
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zoete aardappel gevuld met zure room, prei en dragon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een eenvoudig voor- of bijgerecht met zoete aardappel en prei.

Als je rauwe prei niet zo lekker vindt, kun je de groente enkele uren op voorhand pekelen in een mengsel van zout, suiker, water en azijn naar smaak.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Prik met een vork in de zoete aardappelen en pof ze 40 minuten in de oven. Snij de prei middendoor, spoel onder stromend water, snij dan in 4 gelijke stukken. Snij de stukken prei in lange julienne. Pluk de blaadjes van de dragon en hak ze fijn.

  2. 2

    Haal de zoete aardappelen uit de oven en snij ze in het midden diep in, maar niet door. Vul ze met de zure room, de julienne van rauwe prei, de gehakte dragon en de gefrituurde uitjes. Kruid met peper en zout en besprenkel met wat olie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Prik met een vork in de zoete aardappelen en pof ze 40 minuten in de oven. Snij de prei middendoor, spoel onder stromend water, snij dan in 4 gelijke stukken. Snij de stukken prei in lange julienne. Pluk de blaadjes van de dragon en hak ze fijn.

  2. 2

    Haal de zoete aardappelen uit de oven en snij ze in het midden diep in, maar niet door. Vul ze met de zure room, de julienne van rauwe prei, de gehakte dragon en de gefrituurde uitjes. Kruid met peper en zout en besprenkel met wat olie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.