Recept

Mini-tulbandjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:


bereiding
  1. 1

    Snij het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit. Breng de melk met de boter en het vanillemerg en -stokje aan de kook. Neem van het vuur en laat lauw worden.

  2. 2

    Meng in een kom de bloem met de suiker. Maak een kuiltje in het midden en doe er het hele ei, de eidooier en de rum in. Klop alles stevig op met een garde. Zeef de melk en giet ze erbij. Klop opnieuw stevig met een garde tot je een glad beslag krijgt.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 210°C. Vul de holtes van een speciale bakvorm voor mini-tulbandjes telkens tot 5 mm onder de rand met het beslag.

  4. 4

    Bak de tulbandjes 40 à 45 minuten in de oven. Haal de nog warme tulbandjes uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. Serveer ze op kamertemperatuur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mini-tulbandjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!