Gebakken octopus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gebakken octopus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snipper de knoflook fijn. Zet een hoge pot op middelhoog vuur met 1 eetlepel olijfolie. Fruit er de knoflook in met de peterseliesteeltjes en het laurierblad. Rasp er de citroenschil bij. Leg de octopus erbovenop. Bestrooi met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat langzaam 50 minuten garen. Haal de octopus dan uit de pot en snij in hapklare stukken.

  2. 2

    Snipper de bladpeterselie fijn, pers de citroen uit. Verhit een steelpan met wat olijfolie. Bak daarin de inktvis en werk af met citroensap, chilipoeder, zeezout en de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snipper de knoflook fijn. Zet een hoge pot op middelhoog vuur met 1 eetlepel olijfolie. Fruit er de knoflook in met de peterseliesteeltjes en het laurierblad. Rasp er de citroenschil bij. Leg de octopus erbovenop. Bestrooi met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat langzaam 50 minuten garen. Haal de octopus dan uit de pot en snij in hapklare stukken.

  2. 2

    Snipper de bladpeterselie fijn, pers de citroen uit. Verhit een steelpan met wat olijfolie. Bak daarin de inktvis en werk af met citroensap, chilipoeder, zeezout en de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.