Recept

Frisse salade met octopus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke en originele salade met octopus. 

bereiding
  1. 1

    Ontdooi de octopus bij een ingevroren exemplaar. Maak ’m dan schoon. Snij de kop af onder de ogen van de octopus en snij hierna de bek eruit (een hard stukje, dat zich in het midden bevindt).

  2. 2

    Pel de ui en snij ’m in twee helften. Pel de teentjes knoflook en kneus ze met een mes. Zet een grote pot water op het vuur en doe hierin de ui, knoflook, peperkorrels en laurier. Overgiet met 1,5 liter water en breng aan de kook.

  3. 3

    Pak de octopus op met een tang en dompel hem 10 seconden in het hete water. Haal hem er uit en herhaal dit nog tweemaal om de tentakels mooi te laten opkrullen. Leg de octopus hierna in het water, hij moet volledig ondergedompeld zijn. Laat ’m zo’n 45 minuten op een laag vuur zachtjes garen. Het vlees moet hierna zacht zijn maar niet plat gekookt.

  4. 4

    Laat de octopus in het kookwater afkoelen. Leg hem nog een uurtje in de koelkast voordat je hem aansnijdt.

  5. 5

    Haal de octopus uit de koelkast en snij hem schuin in stukjes van zo’n 2 cm breed. Laat de gekrulde uiteinden in langere stukken.

  6. 6

    Pel de rode ui en spoel de komkommer, de kerstomaten, de munt en de koriander. Snij ze in stukjes.

  7. 7

    Doe alles samen in een kom en besprenkel met het sap van de limoen en de olijfolie. Kruid met peper en zout en snipper de munt en koriander erover.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frisse salade met octopus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!