Recept

Gegrilde octopus met citroen, chili en geroosterde tomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gegrilde octopus à la Pascale Naessens. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de octopus goed en snij ‘m in grove stukken. Pel de kno ook en snij ‘m in plakjes. Maak de wortelen, uien en selder schoon en snij ze in grove stukken. Maak de chilipeper schoon en snij ‘m in ringen. Fruit de groenten aan in wat olijfolie, voeg de octopus toe en blus met de witte wijn. Laat de alcohol verdampen.

  2. 2

    Dek de pan af met een vel bakpapier en plaats er een bord op zodat het vocht in de pan kan blijven. Zet het vuur zachter en laat 30 minuten onder deksel zachtjes garen.

  3. 3

    Spoel en halveer de tomaten. Leg ze in een ovenschaal. Leg er de gestoofde octopus, knoflook en chili tussen. Kruid met de rozemarijn, het venkelzaad, peper en zout. Sprenkel er royaal olijfolie over en gaar nog 25 minuten in de oven. Lekker met een rucolaslaatje en enkele partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde octopus met citroen, chili en geroosterde tomaten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!