Recept

Involtini

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de asperges schoon en verwijderde houterige onderkant. Kook ze in 3 tot4 minuten beetgaar in gezouten water. Giet af en bewaar het kookvocht. Laat ze uitlekken. Halveer ze eventueel.

  2. 2

    Leg de kalfslapjes tussen twee vellen vershoudfolie en sla ze met een houten hamer of een deegroller tot dunne plakjes. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de ham en de kaas in plakjes van een iets kleiner formaat dan het kalfsvlees. Beleg het vlees met een plakje ham en leg daarop een plakje kaas. Leg in het midden 2 of 3 asperges en snij ze iets bij, zodat ze niet te ver uitsteken. Rol het vlees strak dicht. Gebruik keukentouw of cocktailprikkers om de rolletjes bijeen te houden.

  4. 4

    Verhit wat boter en olijfolie samen met de salieblaadjes in een pan. Braad de rolletjes er rondom in aan.

  5. 5

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Doe ze bij in de pan en bak nog 2 minuten mee. Schenk de wijn erbij en laat zachtjes koken, tot de wijn voor de helft is ingekookt. Voeg de bouillon en 150 ml van het aspergevocht toe. Laat op zacht vuur ongeveer 20 minuten sudderen, of tot het vlees zacht is en de saus lichtjes ingekookt. Breng op smaak met peper en zout, eventueel enkele druppels citroensap. Serveer met een groene salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Involtini

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!