Recept

Risotto met oranje linzen en involtini

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de linzen en laat uitlekken.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel de selder, snij ‘m in fijne boogjes. Fruit sjalot, knoflook en selder in een grote gietijzeren pan in 3 el olijfolie. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. Blus met de wijn en roer met een houten lepel tot het vocht door de rijst opgenomen is.

  3. 3

    Verwarm de bouillon. Schenk een pollepel van de hete bouillon bij de risotto. Roer om tot al het vocht opgenomen is en voeg dan pas een nieuwe lepel bouillon toe. Voeg de gespoelde linzen toe. Werk zo verder tot alle bouillon op is. Dat duurt zo’n 20 minuten.

  4. 4

    Snij de mozzarella in 8 balkjes van gelijke grootte. Leg de lapjes kalfsvlees open, beleg met een plakje ham, een blaadje salie en een stukje mozzarella. Rol op en steek vast met een houten prikkertje. Bak ze in een pan met olijfolie en boter goudbruin en gaar.

  5. 5

    Haal de risotto van het vuur, doe er 30 g boter en 50 g parmezaan bij. Roer om, dek af en laat nog 5 minuten staan. Spoel de peterselie. Serveer de risotto met de involtini en werk af met peterselie en parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met oranje linzen en involtini

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!