Recept

Lamsfilet met worteltjes en Marokkaans broodkruim

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lamsvlees met een Marokkaanse toets

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kies 8 mooie worteltjes uit en verwijder het loof. Schil ze. Snij de rest van de wortelen in stukken in stukjes. Rasp de schil van 1 sinaasappel.

  2. 2

    Stoom de 8 jonge worteltjes gaar. Kook de rest van de wortelen gaar met de geraspte schil end e gember. Verwijder de gember als de wortelen gaar zijn, en giet het vocht af. Pureer de worteltjes heel fijn. 

  3. 3

    Kruid de lamsfi let met peper en zout en bak ’m aan alle kanten goudbruin in de vetstof. Leg op een bakplaat en laat nog 20 minuten verder garen in de oven, op 70° C. Laat het vlees 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Blus de pan van de lamsfi let met de bouillon en doe er de pitten van de dadels en een kaneelstokje bij. Laat tot de helft inkoken en zeef.

  5. 5

    Kook de dadels (die u daarnet ontpit hebt) gaar in de kasjmierthee of in Marokkaanse thee (van builtjes bijvoorbeeld). Het kookvocht zal volledig door de dadels worden opgenomen. Pureer.

  6. 6

    Verkruimel het brood en bak het met gehakte amandelen, ras-el-hanout, kaneel, komijn en kurkuma naar smaak. Laat afkoelen.

  7. 7

    Leg op elk bord een stukje lamsfi let, wat wortelpuree, een lepeltje Marokkaans broodkruim en wat dadelpuree. Werk af met gestoomde worteltjes, een blokje feta, cress en wat vleesjus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsfilet met worteltjes en Marokkaans broodkruim

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!