Crème brûlée van geitenkaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Crème brûlée van geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartig nagerecht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Snij de vijgen in plakjes. 

  2. 2

    Breng de room aan de kook en roer met de verse geitenkaas tot een smeuïge massa.

  3. 3

    Doe de eidooiers, het vanillemerg en wat peper met de melk in een diepe kom en meng goed. Voeg dit mengsel toe aan de room met de geitenkaas en roer au bain-marie tot een gladde massa.

  4. 4

    Giet het kaasmengsel in vuurvaste schaaltjes. Verdeel de vijgen over de schaaltjes en bestrooi met rietsuiker. Zet 2 minuten onder de voorverwarmde grill of karamelliseer de suiker met een crèmebrûléebrander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Snij de vijgen in plakjes. 

  2. 2

    Breng de room aan de kook en roer met de verse geitenkaas tot een smeuïge massa.

  3. 3

    Doe de eidooiers, het vanillemerg en wat peper met de melk in een diepe kom en meng goed. Voeg dit mengsel toe aan de room met de geitenkaas en roer au bain-marie tot een gladde massa.

  4. 4

    Giet het kaasmengsel in vuurvaste schaaltjes. Verdeel de vijgen over de schaaltjes en bestrooi met rietsuiker. Zet 2 minuten onder de voorverwarmde grill of karamelliseer de suiker met een crèmebrûléebrander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.