Recept

Gebakken griet met zoetzuur van knolselder en mierikswortelcrème

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Vis om van te smullen

bereiding

  Voorbereiding

 1. 1

  Snij 1/4 knolselder (voor de mierikswortelcrème) in blokjes. Rasp de mierikswortel. Snij 1/4 knolselder in plakken van 1 mm voor het zoetzuur. 

 2. 2

  Maak het zoetzuur van knolselder. Steek rondjes uit de plakjes knolselder. Breng de rest van de ingrediënten aan de kook en giet over de knolselder. Laat zo staan tot gebruik.

 3. 3

  Maak de mierikswortelcrème. Kook de knolselder gaar in gezouten water en pureer ’m samen met de mierikswortel, een klontje boter en de room. Kruid de puree met peper en zout.

 4. 4

  Maak de prei schoon en snij ’m in 12 staafjes van zo’n 4 cm. Doe ze in een pan met wat boter, een scheut water, peper en zout. Laat op een zacht vuurtje gaar worden.

 5. 5

  Blancheer de dragon en de spinazie in een pan met gezouten water. Dompel meteen in ijswater, laat uitlekken en mix tot een fi jne coulis.

 6. 6

  Kruid de griet met peper en zout en bak ’m aan beide kanten lichtbruin. Schik de vis op de borden en werk af met mierikswortelcrème, prei en knolselder. Druppel er wat van de groene saus tussen en versier met plukjes groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken griet met zoetzuur van knolselder en mierikswortelcrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!