Lamsfilet met pistachekorst
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamsfilet met pistachekorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk stukje lamsvlees

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Mix de pistaches en het paneermeel met 1 el olie en 1 eiwit, zo fijn mogelijk.

  3. 3

    Kruid de lamsfilets met peper en zout en haal ze door de bloem. Verhit 3 eetlepels olie in een pan. Bak het vlees op een hoog vuur 4 minuten om en om. Leg het vlees op een bakplaat en verdeel er het pistachemengsel over, bedek ook de zijkanten en druk alles goed aan. Zet de lamsfilet 8 minuten in de oven.

  4. 4

    Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor u het vlees in plakjes snijdt. Lekker met preipuree en rodewijnsaus.

  5. Rodewijnsaus

  6. 5

    Smelt 30 g boter en laat er een halve, in blokjes gesneden, wortel zachtjes in smoren. Doe er 4 peterseliesteeltjes en 70 g spekblokjes bij. Laat opnieuw zachtjes smoren (zonder te laten kleuren).

  7. 6

    Voeg er een half glas cognac aan toe en laat wat verdampen. Schenk er een half glas rode porto bij en laat weer even koken. Voeg nu 1/4 l rode wijn toe en laat tot de helft inkoken.

  8. 7

    Vul aan met 1/4 l gevogeltebouillon en laat weer inkoken tot de helft. Giet de saus dan door een zeef en breng opnieuw aan de kook. Bind ze met wat boter en bloem (of maiszetmeel).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Mix de pistaches en het paneermeel met 1 el olie en 1 eiwit, zo fijn mogelijk.

  3. 3

    Kruid de lamsfilets met peper en zout en haal ze door de bloem. Verhit 3 eetlepels olie in een pan. Bak het vlees op een hoog vuur 4 minuten om en om. Leg het vlees op een bakplaat en verdeel er het pistachemengsel over, bedek ook de zijkanten en druk alles goed aan. Zet de lamsfilet 8 minuten in de oven.

  4. 4

    Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor u het vlees in plakjes snijdt. Lekker met preipuree en rodewijnsaus.

  5. Rodewijnsaus

  6. 5

    Smelt 30 g boter en laat er een halve, in blokjes gesneden, wortel zachtjes in smoren. Doe er 4 peterseliesteeltjes en 70 g spekblokjes bij. Laat opnieuw zachtjes smoren (zonder te laten kleuren).

  7. 6

    Voeg er een half glas cognac aan toe en laat wat verdampen. Schenk er een half glas rode porto bij en laat weer even koken. Voeg nu 1/4 l rode wijn toe en laat tot de helft inkoken.

  8. 7

    Vul aan met 1/4 l gevogeltebouillon en laat weer inkoken tot de helft. Giet de saus dan door een zeef en breng opnieuw aan de kook. Bind ze met wat boter en bloem (of maiszetmeel).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.