Lamsfilet in een korstje van thee
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamsfilet in een korstje van thee

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker kruidig

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Open 3 zakjes gedroogde vruchtenthee. Meng de thee met 1/2 eetlepel suiker, 1/2 eetlepel grof zeezout en 1/2 eetlepel gemalen peper. Wentel twee lamsfilets door deze mengeling.

  2. 2

    Verhit een pan met twee eetlepels olijfolie en bak de filets aan alle kanten bruin. Verwarm
    ondertussen de oven voor op 180° C.

  3. 3

    Vet een ovenschaal goed in met boter en leg hier het lamsvlees in. Gaar nog 15 minuten in de oven, draai geregeld om en lepel er het braadvocht over.

  4. 4

    Haal het vlees uit de oven, laat even rusten in aluminiumpapier voor u het snijdt.

  5. 5

    Blus het braadvocht met een glaasje port en roer er enkele klontjes boter door. Kruid met peper en zout. Serveer met puree en worteltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Open 3 zakjes gedroogde vruchtenthee. Meng de thee met 1/2 eetlepel suiker, 1/2 eetlepel grof zeezout en 1/2 eetlepel gemalen peper. Wentel twee lamsfilets door deze mengeling.

  2. 2

    Verhit een pan met twee eetlepels olijfolie en bak de filets aan alle kanten bruin. Verwarm
    ondertussen de oven voor op 180° C.

  3. 3

    Vet een ovenschaal goed in met boter en leg hier het lamsvlees in. Gaar nog 15 minuten in de oven, draai geregeld om en lepel er het braadvocht over.

  4. 4

    Haal het vlees uit de oven, laat even rusten in aluminiumpapier voor u het snijdt.

  5. 5

    Blus het braadvocht met een glaasje port en roer er enkele klontjes boter door. Kruid met peper en zout. Serveer met puree en worteltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.