Asperges à la flamande
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Asperges à la flamande

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

'A la flamande' staat hier voor 'rijkelijk overgoten met botersaus'. Hoe rijkelijk bepaal je zelf

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de asperges. Kook ze in 15 tot 20 minuten in water met een snuifje zout.

  2. 2

    Kook de eieren 10 minuten. Laat ze afkoelen in koud water. Pel ze. Prak de dooiers en de eiwitten apart.

  3. 3

    Laat de asperges uitlekken op een keukenhanddoek, zodat ze meteen ook wat kunnen opdrogen.

  4. 4

    Laat de boter smelten maar niet kleuren. Doe er een snuifje peper bij.

  5. 5

    Schik de asperges op de borden, met de zachte punten in dezelfde richting. Kruid ze met een snuifje nootmuskaat. Leg op elke portie, mooi op een rijtje, eierdooier, eiwit en gehakte peterselie.

  6. 6

    Lepel de warme, gesmolten boter over de asperges. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de asperges. Kook ze in 15 tot 20 minuten in water met een snuifje zout.

  2. 2

    Kook de eieren 10 minuten. Laat ze afkoelen in koud water. Pel ze. Prak de dooiers en de eiwitten apart.

  3. 3

    Laat de asperges uitlekken op een keukenhanddoek, zodat ze meteen ook wat kunnen opdrogen.

  4. 4

    Laat de boter smelten maar niet kleuren. Doe er een snuifje peper bij.

  5. 5

    Schik de asperges op de borden, met de zachte punten in dezelfde richting. Kruid ze met een snuifje nootmuskaat. Leg op elke portie, mooi op een rijtje, eierdooier, eiwit en gehakte peterselie.

  6. 6

    Lepel de warme, gesmolten boter over de asperges. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.