Recept

Konijnrolletjes met sla

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk en toch caloriearm

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rist de tijm af. Hak een handvol peterselie. Pel en snipper de sjalotten, fruit ze glazig in 2 el olijfolie en vermeng met de kruiden.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. 3

    Leg de konijnfilets tussen twee vellen plasticfolie. Sla ze zo plaat mogelijk met een vleeshamertje of plankje.

  4. 4

    Kruid de filets aan een kant met peper en zout. Verdeel er het mengsel over. Rol op en bind vast met keukentouw. Kruid ook de buitenkant.

  5. 5

    Bak de rolletjes rondom aan in olijfolie. Leg ze in een braadslee, dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.

  6. 6

    Los de gevolgeltefond op in 2 el kokend water en laat wat afkoelen. Rasp de schil van 1/2 limoen. Pers de limoenen uit. Vermeng het sap met de schil, de bouillon en de suiker. Klop er 1 dl olijfolie door. Breng op smaak met peper en zout.

  7. 7

    Haal de touwtjes van het vlees en snij in plakjes. Verdeel de sla over de borden. Lepel er dressing over en leg er het vlees bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Konijnrolletjes met sla

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!