Recept

Citroen-basilicum- sorbet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De basicilum geeft een mysterieus tintje aan deze sorbet

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak het basilicum. Pers het sap van de limoen en rasp de citroenschil. 

  2. 2

    Breng de wijn samen met het basilicum op een matig vuur aan de kook en laat al roerend 3 minuten doorkoken. 

  3. 3

    Doe er zoetstof bij. Zeef en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 

  4. 4

    Roer er het citroensap, het limoensap en de geraspte citroenschil door. Proef, en voeg eventueel extra zoetstof toe. 

  5. 5

    Zet het mengsel in de diepvriezer tot er zich ijskristallen beginnen te vormen. Roer ze meteen los met een vork. 

  6. 6

    Zet weer een tijdje in de diepvriezer en roer opnieuw los, zodat er zo weinig mogelijk kristallen gevormd worden. 

  7. 7

    Verdeel de sorbet over ijsblokbakjes en bewaar in de diepvriezer. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroen-basilicum- sorbet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!