Citroen-basilicum- sorbet
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Citroen-basilicum- sorbet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De basicilum geeft een mysterieus tintje aan deze sorbet

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak het basilicum. Pers het sap van de limoen en rasp de citroenschil. 

  2. 2

    Breng de wijn samen met het basilicum op een matig vuur aan de kook en laat al roerend 3 minuten doorkoken. 

  3. 3

    Doe er zoetstof bij. Zeef en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 

  4. 4

    Roer er het citroensap, het limoensap en de geraspte citroenschil door. Proef, en voeg eventueel extra zoetstof toe. 

  5. 5

    Zet het mengsel in de diepvriezer tot er zich ijskristallen beginnen te vormen. Roer ze meteen los met een vork. 

  6. 6

    Zet weer een tijdje in de diepvriezer en roer opnieuw los, zodat er zo weinig mogelijk kristallen gevormd worden. 

  7. 7

    Verdeel de sorbet over ijsblokbakjes en bewaar in de diepvriezer. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak het basilicum. Pers het sap van de limoen en rasp de citroenschil. 

  2. 2

    Breng de wijn samen met het basilicum op een matig vuur aan de kook en laat al roerend 3 minuten doorkoken. 

  3. 3

    Doe er zoetstof bij. Zeef en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 

  4. 4

    Roer er het citroensap, het limoensap en de geraspte citroenschil door. Proef, en voeg eventueel extra zoetstof toe. 

  5. 5

    Zet het mengsel in de diepvriezer tot er zich ijskristallen beginnen te vormen. Roer ze meteen los met een vork. 

  6. 6

    Zet weer een tijdje in de diepvriezer en roer opnieuw los, zodat er zo weinig mogelijk kristallen gevormd worden. 

  7. 7

    Verdeel de sorbet over ijsblokbakjes en bewaar in de diepvriezer. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.