Recept

Gevulde ananas met limoensorbet en sesamkrokantje

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een lekker, origineel en fris dessert. 

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Vouw de rol bladerdeeg open op een vel bakpapier en bestrooi rijkelijk met sesamzaadjes. Dek af met een tweede vel bakpapier en zet er een zware ovenschaal of kleinere bakplaat op zodat het deeg niet rijst. Bak het bladerdeeg zo’n 15 à 20 minuten tot je een dun krokantje krijgt. Laat afkoelen en breek in stukken. Verlaag de oventemperatuur naar 80°C.

 2. 2

  Snij van de extra ananas hele fijne plakjes en dep ze goed droog tussen een keukenpapiertje. ‘Droog’ de plakjes gedurende 30 minuten in de oven, draai ze vervolgens om, bak nogmaals 30 minuten tot de plakjes ananas helemaal gedroogd zijn.

 3. 3

  Schil de rest van deze ananas, snij in schijven van zo’n centimeter dik en leg ze op de grill. Snij ze dan in partjes en leg even opzij, deze zijn voor de afwerking.

 4. 4

  Snij de 2 resterende ananassen overlangs doormidden en haal het vruchtvlees eruit. Schep bollen limoensorbet in de ananas. Werk af met de plakjes gedroogde ananas, gegrilde ananas, de sesamkrokant en enkele blaadjes verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde ananas met limoensorbet en sesamkrokantje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!