Soufflé met bramen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Soufflé met bramen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker luchtig

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Gier 3 cm water op een ovenplaat met hoge rand of iets gelijkaardigs en zet deze in de oven. Laat de bramen ontdooien en dep ze droog.

  3. 3

    Smeer 4 soufflévormpjes zorgvuldig in met boter en bestrooi ze dan met suiker. Verdeel de bramen over de vormpjes.

  4. 4

    Klop de eidooiers romig wit met 50g suiker. Laat de verse kaas uitlekken in een neteldoek en roer hem samen met de citroenzeste door de eidooiers.

  5. 5

    Klop de eiwitten stijf, strooi de resterende suiker er geleidelijk bij. Doe een derde van het geklopte  eiwit bij de eidooiers, zeef de bloem eroverheen en meng voorzichtig met een houten lepel door elkaar. Schep daarna het resterende geklopte eiwit er voorzichtig doorheen.

  6. 6

    Vul de vormpjes voor drie vierde met het deeg en bak ze in 20 minuten goudbruin in een warmwaterbad. Bestrooi met poedersuiker en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Gier 3 cm water op een ovenplaat met hoge rand of iets gelijkaardigs en zet deze in de oven. Laat de bramen ontdooien en dep ze droog.

  3. 3

    Smeer 4 soufflévormpjes zorgvuldig in met boter en bestrooi ze dan met suiker. Verdeel de bramen over de vormpjes.

  4. 4

    Klop de eidooiers romig wit met 50g suiker. Laat de verse kaas uitlekken in een neteldoek en roer hem samen met de citroenzeste door de eidooiers.

  5. 5

    Klop de eiwitten stijf, strooi de resterende suiker er geleidelijk bij. Doe een derde van het geklopte  eiwit bij de eidooiers, zeef de bloem eroverheen en meng voorzichtig met een houten lepel door elkaar. Schep daarna het resterende geklopte eiwit er voorzichtig doorheen.

  6. 6

    Vul de vormpjes voor drie vierde met het deeg en bak ze in 20 minuten goudbruin in een warmwaterbad. Bestrooi met poedersuiker en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.