Soufflé-koek met sinaasappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Soufflé-koek met sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een frisse toets

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Pers het sinaasappelsap, snij een beetje schil in stukjes.

  2. 2

    Breng 100 ml water aan de kook met de suiker. Doe er de sinaasschilletjes bij. Laat 3 minuten zacht koken. Laat de sinaaschilletjes uitlekken en afkoelen.

  3. 3

    Doe de eidooiers met de bloem, het sinaasappelsap en evenveel water in een mengkom. Bewerk 2 minuten met de mixer-kloppers, op hoogste snelheid, tot het mengsel wit-schuimig is.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het dooiermengsel. Doe er de sinaasappelschilletjes bij.

  5. 5

    Verhit boter in een diep bakblik. Schep er, als de boter begint te schuimen, het eimengsel in. Strijk de bovenkant glad met een spatel.

  6. 6

    Bak 10 minuten op een laag vuur zonder om te roeren.

  7. 7

    Neem van het vuur. Vouw de koek voorzichtig dubbel. Laat nog 10 minuten verder garen in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Pers het sinaasappelsap, snij een beetje schil in stukjes.

  2. 2

    Breng 100 ml water aan de kook met de suiker. Doe er de sinaasschilletjes bij. Laat 3 minuten zacht koken. Laat de sinaaschilletjes uitlekken en afkoelen.

  3. 3

    Doe de eidooiers met de bloem, het sinaasappelsap en evenveel water in een mengkom. Bewerk 2 minuten met de mixer-kloppers, op hoogste snelheid, tot het mengsel wit-schuimig is.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het dooiermengsel. Doe er de sinaasappelschilletjes bij.

  5. 5

    Verhit boter in een diep bakblik. Schep er, als de boter begint te schuimen, het eimengsel in. Strijk de bovenkant glad met een spatel.

  6. 6

    Bak 10 minuten op een laag vuur zonder om te roeren.

  7. 7

    Neem van het vuur. Vouw de koek voorzichtig dubbel. Laat nog 10 minuten verder garen in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.