Recept

Reemedaillons

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Feestelijk wild

bereiding

  Voorbereiding

 1. 1

  Verwarm de oven voor op 80 ° C.

  Snij 400 g pompoen in blokjes. Snij uit het overige pompoenvlees 8 sterren.

  Spoel de spruitjes en maak de blaadjes los. 

 2. 2

  Kruid de reemedaillons met peper en zout en bak ze aan in hete olie. Haal het vlees uit de pan. Blus met de wildfond en laat inkoken tot de helft. Kruid met peper en zout. Zet de saus opzij.

 3. 3

  Leg de sneden brood op het werkvlak en druk ze lichtjes plat met de hand. Vermeng het gehakt met de room, de peterselie en de cognac. Kruid met peper en zout. Smeer er de sneetjes brood mee in en leg er een stukje ree bovenop. Rol strak op. Bak de rolletjes aan in de rest van de olie. Leg ze met de naad naar beneden op de rooster in de oven. Vang het braadvocht op in een bakblik. Bak het vlees rosé ( 30 à 40 min.)

 4. 4

  Kook de aardappelen gaar. Stoof de pompoenblokjes in ongeveer 20 minuten gaar in een pan met 1 el boter en 3 el water. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een fijne puree. Voeg de warme melk en de rest van de boter toe. Pureer de pompoen en vermeng met de aardappelen. Kruid met zout en nootmuskaat.

 5. 5

  Stoof de spruitjes met de pompoensterren aan in een klontje boter. Voeg de bouillon toe en laat 5 minuten pruttelen. Kruid met zout en nootmuskaat.

 6. 6

  Breng de saus weer aan de kook. Roer er van het vuur de koude boter door. Verdeel de puree over warme borden en schik er de gehalveerde reepakketjes op. Lepel er wat saus bij. Werk af met pompoensterren en spruitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Reemedaillons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!